Forum Nostalji - Türkiye'nin En Nostalji Forumu

Geri Git   Forum Nostalji - Türkiye'nin En Nostalji Forumu > Genel Kültür > Damak Keyfi

Cevapla
 
LinkBack Konu Araçları
Alt 20-07-2019, 17:14   #1

Hayat sevince güzel..
 
Marquez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kayıt Tarihi: 08-07-2019
Yer: Kocaeli
Mesajlar: 1,007
Rep Puanı: 5054
Rep Gücü: 500
Standart Zeytinyağlı Çağla Badem



Zeytinyağlı çağla badem yemeği tarifi için malzemeler
500 g çağla badem
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
3 diş sarımsak (İnce doğranmış)
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet soğan (İnce doğranmış)
5-6 dal dereotu
1 dal kapya biber (Çok ince doğranmış)
Tuz
Zeytinyağlı çağla badem yemeği Nasıl Yapılır
Hafif ve ekşili zeytinyağlı çağla badem yemeği tarifi..

Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğanı, sarımsağı ve şekeri ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
Yıkayıp süzdüğünüz çağla bademleri ekleyin. 5 dakika kadar kavurduktan sonra portakal suyunu ve üzerini örtecek fakat geçmeyecek kadar sıcak suyu ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tuzunu serpin. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Yarım saat pişirin.
Bu arada dereotunu çok ince kıyın. Kapya biberi de çok ince kıyın. İkisini bir kapta karıştırın.
Çağla bademler pişince ocaktan alın. Soğuyunca üzerine kalan sızma zeytinyağını gezdirin. Dereotu ile biber karışımından serpin.
Bademde bol miktarda bulunan magnezyum kalp krizi önlemeye yardımcı olurken, aynı zamanda kalp hastalıkları riskini azaltır.
__________________

[Linkleri Görebilmeniz İcin Üye Olmanız Gerekiyor! Üye Olmak İçin Tıklayın..]
Marquez çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuyu aşağıdaki sitelerde paylaşabilirsin

Konu Araçları

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Saat: 01:17


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.